Јавни регионални конкурс:

Напиши оригиналну бајку или басну за дјецу на тему културних разноликости и пошаљи до 15. 9. 2020.

Невид театар из Бањалуке у сарадњи са Удружењем драмских уметника Србије у оквиру пројекта „Образовање кроз игру“, који се реализује кроз Заједнички регионални програм Уједињених нација „Дијалог за будућност”, позива све ауторе/ке, без обзира на старосну доб, који живе у Босни и Херцеговини, Србији и Црној Гори да напишу оригиналне бајке и басне за дјецу на тему културних разноликости.

Осим оригиналног текста, аутори/ке могу писати и о проблемима образовног система у држави у којој живе те навести конкретне идеје реформе образовања. Пријавити се могу и сви/е који/е желе послати само мишљење о образовању и предложити одговарајуће идеје.

Конкурс је отворен од 15. јула и трајаће до 15. септембра 2020. године до 23 часа и 59 минута.

На основу до 10 најљепших изабраних бајки или басни за дјецу, Невид театар ће штампати илустровану књигу (електронска верзија ће бити доступна на веб сајту пројекта), као и објавити аудио-књигу.

У оквиру пројекта биће организован дводневни образовни програм крајем новембра у Бањалуци. Првог дана биће одржано предавања на тему образовања дјеце и младих у сврху развоја креативног стваралаштва и критичког мишлјења путем умјетности које ће Невид театар уживо преносити а другог дана биће реализовано Јавно читање најлјепших бајки и басни за дјецу ради промовисања ауторског драмског стваралаштва у регији и том приликом Невид театар ће угостити до 10 најболјих аутора/ки из региона.

Један од фокуса пројекта биће усмјерен на угрожену и осјетљиву дјецу у Босни и Херцеговини, Србији и Црној Гори јер ће Невид театар објавити аудио-књигу најљепших бајки и басни за дјецу са потешкоћама у развоју а ради образовања позоришне публике биће креиран и анимирани мулитмедијални позоришни бонтон.

У децембру текуће године, у оквиру пројекта, Невид театар ће одиграти интерактивну представу за дјецу и одрасле „Принцеза Златка у краљевству боја и реализовати 20 драмских радионица за дјецу узраста од четири до шест и од девет до 14 година старости у 10 градова Србије: Ужицу, Шапцу, Зрењанину, Крагујевцу, Суботици, Смедереву, Београду, Новом Саду, Сомбору и Вршцу.

За више информација о правилима учешћа и резултатима конкурса можете посјетити страницу пројекта: www.obrazovanjekrozigru.com ili www.nevidteatar.com