Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић, посјетила је данас нашу школу, која од почетка ове школске године располаже СТЕМ лабораторијом, опремљеном захваљујући сарадњи Министарства просвјете и културе и УНДП- а у оквиру пројекта „Бољом управом до бржег економског раста (ЕГГ)“.

Министар Наталија Тривић је нагласила да је ријеч о веома важном пројекту улагања у школе с циљем њиховог опремања савременом техничком опремом, а која ће олакшати ученицима стицање потребних компетенција и знања.

„Главни циљ је да ученике уведемо у СТЕМ подручје кроз пројектну наставу како би стекли сва потребна знања и вјештине, те развијали компетенције и стекли их током школовања у потупуности те били припремљени за све оно што их очекује у пословној заједници и привреди Републике Српске, из области роботике, 3Д моделирања и штампања, програмирања микроконтролора“, рекла је министар Наталија Трвић.

Директор Електротехничке школе Ирина Чавић изразила задоовљство и захвалност Министарству и УНДП-а за СТЕМ опрему без које је, како је рекла, настава у електротехничкој струци готово незамислива.

„Што се  стиче стручних предмета, опрема из лабораторије ће бити комплетно искоришћена и на тај начин ћемо осавременити нашу наставу, што ће допринијети да наши ученици буду конкурентнији на тржишту рада“ рекла је директорица Чавић.

Она је потврдила да ове лабораторије чине рачунари, паметна табла са пројектором, 3Д штампачи , робот сетови, Ардуино сетови, те микро:бит рачунари.