У част најистакнутијој личности у српској историји Светом Сави,  27. јануара прослављена је  школска слава. Ове године школска слава је обиљежена у складу са епидемиолошком ситуацијом, при чему су наставници и ученици, у сарадњи са руководством школе, дали изузетан допринос обиљежавању школске славе и помену на лик и дјела Светог Саве.

Након традиционалног паљења свијеће и ломљења славског колача, присутнима се обратила директорица Ирина Чавић, у име Школе пожељела добродошлицу, честитала празник и школску славу Светог Саву и истакла:

„ Ове године школску славу обиљежавамо скромно али не у мањем значају.  Данашњи дан је посвећен Светом Сави, који се опредијелио за духовни живот и рад на утемељењу  школства, вјере, породичних и културних вриједности.  Данашњи часови су посвећени лику и дјелу Светог Саве и његовом значају, а ученици су нас својим литерарним и ликовним радовима подсјетили на значај Светог Саве и његове заслуге за наш народ и Светосавље  .“

Светосавска награда је ове године уручена Алекси Сибиновиићу, који поред тога, што је одличан ученик и има примјерно владање, врстан је математичар и програмер, спортиста, говори више језика, добар је друг и издвоји вријеме  да несебично помаже другима.