Јачање ученичких компетенција

 

 

ЈУ Електротехничка школа „Никола Тесла“ Бања Лука је одабрана за давање подршке едукативним активностима о одговорним истраживањима и иновацијама  са посебним фокусом на СТЕАМ образовање, које Универзитет у Бањој Луци реализује у оквиру „Хоризонт 2020“ пројекта.

Дана 28.09.2022. године је представница Центра за предузетништво и трансфер технологија Универзитета у Бањој Луци презентовала ученицима четвртог разреда, активности Универзитета у оквиру међународног пројекта „Укључивање одговорних истраживања и иновација у земљама Западног Балкана: побољшање самоодрживих екосистема истраживања и иновација“. Циљ ове едукације је да млади стручњаци (садашњи ученици средњих школа) у будућности раде на развоју одговорних истраживања и иновација, што је од великог значаја за научно – истраживачку заједницу Републике Српске.

Драго нам је да је наша школа препозната од стране Универзитета у Бањој Луци као образовна установа која уважава и даје подршку свим актвностима које доприносе побољшању ученичких компетенција.