Прва међународна студентска научна конференција „ISCon 2022“ одржана је у периоду од 02. до 04.12.2022. године у хотелу Босна у Бањој Луци, у организацији Савеза студената Електротехничког факултета у Бањој Луци. Тема конференције је била Smart City/Smart Life и изградња IoT екосистема као корака ка технолошкој будућности нашег друштва.

Конференција је окупила више стотина учесника – студената, асистената, професора техничких и других факултета из региона, као и стручњака из области  електротехнике, телекомуникација и информационих технологија чија предавања су учесници могли чути. Током три дана трајања ове конференције, учесници су учествовали на панел дискусијама и занимљивим радионицама са предавачима и представницима ИТ компанија.

Задовољство нам је што су представници Савеза студената препознали важност укључивања ученика Електротехничке школе у овакав догађај  и овим путем им захваљујемо на позиву.

Електротехничку школу су представљали ученици четвртог разреда: Јована Станивуковић, Анастасија Шијан, Лука Тртић, Сањин Брус, Алекса Ђајић и Лазар Радовић, који се у школи истичу по успјеху у учењу и учешћу у ваннаставним активностима.

Ученици су истакли задовољство што су имали прилику да присуствују оваквом догађају. „Конференција је била одлично организована, а предавања и предавачи су били одлични. Обогатили смо наше искуство и стекли нова сазнања. Веома смо мотивисани да се и даље бавимо нашом струком и дамо свој допринос позитивном и савременом развоју нашег друштва“  истакли су наши ученици након конференције.