У мјесецу децембру 2022. године Савјет ученика је организовао хуманитарну акцију „Један слаткиш једно дијете“. Ова акција је једна од дугогодишњих активности Савјета ученика, али сваке године изнова нам покаже колико смо хумани и колико заправо хоћемо да подијелимо са другима оно што имамо.

Ученици наше школе прикупили су новачана средства од којих је Савјет ученика припремио 35 пакетића. Сваки пакетић смо са посебном пажњом припремили и сваки је садржаво слаткише, школски прибор и средства за личну хигијену. Пакетиће смо намијенили дјеци из Дома за дјецу без родитељског старања „Раде Врањешевић“.

Дана 29.12.2022. године предсједник Савјета ученика Алекса Бркић, координатор Савјета Олгица Чикић и ученици Валентина Петровић и Алекса Нинковић уручили су новогодишње пакетиће представницима Дома и дјечици.  

Сам чин даривања је оплеменио нашу душу, а и обрадовао дјечицу коју смо затекли у Дому. Најљепши поклон који можете некоме дати је ваша пажња, зато будите несебични. Потрудимо се да увијек имамо осјећај за друге људе, поготово за дјецу. И нека то не буде само у вријеме новогодишњих празника. 

 

                                                                                                                        Ваш Савјет ученика