ПРЕВЕНЦИЈА ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА

КАМПАЊА: „БУДИ СИГМА! ЗАУСТАВИ/ПРИЈАВИ ВРШЊАЧКО НАСИЉЕ!

 

 

У оквиру превентивне кампање коју је организовало Министарство унутрашњих послова РС, у сарадњи са основним и средњим школама у Републици Српској, дана 30.10.2023. године полицијски службеник Жељко Рубин је одржао предавање о вршњачком насиљу за ученике наше школе. Ученицима је кроз предавање појашњен појам вршњачког насиља, начин испољавања, посљедице које оно оставља на жртве. Указано је на значај благовременог откривања и пријављивања насиља.

Ученици су предавање завршили јасном поруком да је веома важно пријавити насиље родитељима, полицији или школи и на тај начин заштити жртву. Апелујемо на родитеље и ученике да у својим породицама разговарају о теми вршњачког насиља и насиља уопште, те да заједнички циљ школе и породице буде смањење броја случајева било којег облика насиља и његовање културе лијепог и доброг понашања и међусобног опхођења.

Бројне медијске куће су у својим прилозима забиљежиле почетак кампање „Буди сигма! Заустави/пријави вршњачко насиље!“ чиме су пружиле снажан допринос самој кампањи и подизању свијести код људи о значају ове теме.

Прилог из Дневника 2 Радио телевизије Републике Српске: https://youtu.be/rffOiAjH498