Дана, 19.03.2024. године у 12:40 часова представници Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске и Удружења жртава саобраћајних несерећа, у просторијама наше школе су одржали предавање под називом „Кад се живот преокрене.“  

Предавање је одржано у оквиру кампање која се проводи како би се подигла свијест  код младих о основним ризицима учешћа у саобраћају, као што су: вожња под утицајем алкохола и психоактивних супстанци, прекорачење брзине кретања, некоришћење безбједносног појаса итд. Предавању су присуствовали сви ученици четвртих разреда са својим разредницима.

Један од предавача је Дејан Трнинић који је, као осамнаестогодишњак, у саобраћајној несрећи задобио тешке повреде и трајни инвалидитет. Наши ђаци су слушајући његову животну причу заиста могли разумјети какве посљедице са собом носи несмотрено понашање учесника у саобраћају. Посебан нагласак је стављен на њихово неискуство у вожњи, те на коришћење алкохола и опојних средстава.

Сматрамо да је веома важно да се чују оваква предавања као и тешка животна искуства јер се тиме активно ради на превенцији саобраћајних несрећа. Наши ученици су показали заинтересованост и мотивисаност да буду дио оваквих предавања, а управа школе је ваома захвална предавачима на одржаној презентацији.