Дана 20.04.2023.г. на сједници Наставничког вијећа одржано је стручно усавршавање наставника и стручних сарадника. Предавање на тему „Афективна везаност у школи“ одржала је проф. др Александра Хаџић, професор на Одсјеку за психологију Филозофског факултета Универзитета у Бањој Луци.

У свом инспиративном и, прије свега,  веома корисном предавању проф. др Александра Хаџић нам је представила појам из подручја развојне психологије човјека под називом „афективна везаност". Објаснила нам је у ком правцу афективна везаност, као специфичан однос дјетета и родитеља у периоду раног развоја, усмјерава даљњи развој човјека. Оно што је најзначајније, сазнали смо како нам разумијевање концепта афективне везаности може помоћи у васпитно – образовном контексту и свакодневном раду са ученицима и родитељима.

Захваљујемо уваженој проф. др Александри Хаџић на издвојеном времену и спремности да подијели своје знање са нама. Наставници и стручни сарадници на челу са директором школе су ово предавање оцијенили изузетно значајним и корисним за наш посао, те су исказали жељу за обрадом сличних тема у оквиру стручног усавршавања.

У прилогу извјештаја налази се и презентација кориштена у току предавања коју је са нама подијелила професорица Хаџић.

Још једном, у име наставника, стручних сарадника и управе школе, хвала поштованој  професорици Хаџић на одржаном предавању и уступљеном материјалу.